


IgE sp. F48 Cebula
Cebula (łac. Allium cepa) jest wykorzystywana do celów spożywczych i medycznych od tysięcy lat. Zawiera kwercetynę, która ma bardzo silne działanie przeciwutleniające. Ponadto cebula jest źródłem witaminy C, kwasu foliowego (szczególnie szczypior, potasu, wapnia,...
IgE sp. F277 Koperek
Koper ogrodowy (koperek) należy do rodziny selerowatych (łącznie z marchwią, anyżkiem, kminkiem, kolendrą, koprem włoskim, pietruszką i selerem). Jest uprawiany jako roślina przyprawowa (w postaci surowej, pieczonej, gotowanej) i lecznicza (na bezsenność, trawienie,...
IgE sp. F12 Groch
Groch należy do roślin strączkowych. Stanowi bogate źródło białka, błonnika, przeciwutleniaczy, składników mineralnych oraz witamin. Jednak pomimo swoich wartości odżywczych, groch może być przyczyną alergii pokarmowej. Spektrum objawów alergii na groch jest bardzo...