IgE sp. F 86 Pietruszka

IgE sp. F 86 Pietruszka

Pietruszka zwyczajna należy do rodziny selerowatych (łącznie z marchwią, anyżkiem, kminkiem, kolendrą, koprem włoskim, pietruszką i selerem). Jest dwuletnią rośliną uprawną, której nać i korzeń są wykorzystywane w kuchni. Powszechnie wchodzi w skład włoszczyzny. Poza...
IgE sp. F48 Cebula

IgE sp. F48 Cebula

Cebula (łac. Allium cepa) jest wykorzystywana do celów spożywczych i medycznych od tysięcy lat. Zawiera kwercetynę, która ma bardzo silne działanie przeciwutleniające. Ponadto cebula jest źródłem witaminy C, kwasu foliowego (szczególnie szczypior, potasu, wapnia,...
IgE sp. F277 Koperek

IgE sp. F277 Koperek

Koper ogrodowy  (koperek) należy do rodziny selerowatych (łącznie z marchwią, anyżkiem, kminkiem, kolendrą, koprem włoskim, pietruszką i selerem). Jest uprawiany jako roślina przyprawowa (w postaci surowej, pieczonej, gotowanej) i lecznicza (na bezsenność, trawienie,...
IgE sp. F12 Groch

IgE sp. F12 Groch

Groch należy do roślin strączkowych. Stanowi bogate źródło białka, błonnika, przeciwutleniaczy, składników mineralnych oraz witamin. Jednak pomimo swoich wartości odżywczych, groch może być przyczyną alergii pokarmowej. Spektrum objawów alergii na groch jest bardzo...
IgE sp. F15 Fasola

IgE sp. F15 Fasola

Fasola występuje w kilku odmianach. Każda z odmian co cenne źródło białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B, witaminy A, witaminy C oraz składników mineralnych. Jednak pomimo swoich wartości odżywczych, fasola może być przyczyną alergii pokarmowej. Spektrum...
Newsletter

Newsletter

Zapisz się do Naszej listy kontaktowej, aby raz w tygodniu otrzymywać aktualności z Naszej strony, oraz informacje o najnowszych Promocjach!

Dziękujemy za zapisanie się do Neszego Newslettera!